Selecteer provincie

ENGIE

Details

Adres
Grote Voort 291
8041 BL Zwolle
Overijssel
Telefoonnummer
Navigeer naar
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


ENGIE


ENGIE is een innoverende energieleverancier die wereldwijd een bekende speler is op de energiemarkt. Zij streeft ernaar om haar eigen energiebronnen zo snel mogelijk duurzamer te maken. Bovendien heeft zij de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de digitalisering van het bedrijf. Door deze digitalisering hebben klanten van ENGIE nu toegang tot een online klantomgeving, waarin zij eenvoudig en zelfstandig veel van hun energiezaken kunnen regelen.

Dit alles maakt dat ENGIE zowel op de Nederlandse als de internationale energiemarkt bekend staat als een betrouwbare, stabiele energieleverancier.


Geschiedenis ENGIE


Voorheen stond ENGIE bekend onder de naam GDF Suez. Op 22 juli 2008 vond de oprichting plaats en vestigde het hoofdkantoor zich in de Franse hoofdstad Parijs. ENGIE richt zich niet alleen op het onderhoud en de levering van gas en stroom aan haar klanten, maar streeft er ook naar om de duurzaamheid van haar energie te vergroten. Met de overname van het Britse International Power is ENGIE inmiddels uitgegroeid tot het grootste energiebedrijf ter wereld.


Tarieven ENGIE


Als we de tarieven van ENGIE onder de loep nemen dan valt het direct op dat zij haar klanten een ruime keuze biedt uit verschillende soorten energiecontracten met verschillende tarieven. Zo kunt u kiezen voor een vast contract met vaste tarieven, maar ook het afsluiten van een flexibel energiecontract behoort bij ENGIE tot de mogelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om u te oriënteren op het gebied van duurzame energie. Ook dit behoort bij ENGIE namelijk tot de mogelijkheden. Vergeet als u al zonnepanelen heeft zeker niet om dit door te geven bij het berekenen van uw energietarieven. Dit kan namelijk een enorme besparing op uw energiecontract opleveren.ENGIE heeft ervoor gekozen om geen standaard tarievenlijst te publiceren op haar website. Om erachter te komen welk bedrag u als (potentiële) klant maandelijks zal moeten gaan betalen kunt u gebruik maken van de rekenmodule op de website. In deze berekening worden niet alleen uw adresgegevens verwerkt, maar ook uw energieverbruik over voorgaande jaren. Aan de hand van al deze gegevens wordt het maandbedrag berekend. Let er wel op dat als u kiest voor een flexibel contract de energieprijzen wel een aantal keer per jaar kunnen wijzigen.


Ervaringen ENGIE


ENGIE is een energieleverancier die, zij het onder tal van verschillende benamingen, inmiddels al heel wat jaren meespeelt op zowel de nationale als de internationale energiemarkt. Al deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ENGIE zich heeft weten te ontwikkelen als een betrouwbare, deskundige energieleverancier. Dit heeft zeker zijn vruchten afgeworpen als wij kijken naar de klanttevredenheid. Klanten van ENGIE weten de unieke combinatie van duurzaamheid en lage tarieven zeer te waarderen. Bovendien zijn zij erg te spreken over de vooruitstrevendheid van hun energieleverancier.

Al deze positieve klantervaringen maken ENGIE tot een zeer interessant energiebedrijf voor zowel de huidige klanten als voor potentiële klanten voor ENGIE.


Doorgeven van de meterstanden ENGIE


Het doorgeven van de meterstanden kan bij ENGIE op eenvoudige wijze middels een formulier op de website. Hier vult u uw speciale opnamekenmerk en uw huisnummer in, waarna u de meterstanden online verstuurt. Na ontvangst van uw meterstanden door ENGIE zult u op korte termijn de eindafrekening ontvangen.


Opzeggen ENGIE


Als klant van ENGIE kunt u uw contract altijd opzeggen, al dan niet omdat u over wenst te stappen naar een andere energieleverancier. U dient er echter wel rekening mee te houden dat u in beide gevallen te maken kunt krijgen met een opzegvergoeding door Engie. Dit is zeker het geval wanneer u uw vaste contract voor het einde van de looptijd wilt stopzetten. Doordat deze opzegvergoeding wettelijk is bepaald, kan deze slechts in uitzonderlijke situaties door ENGIE worden kwijtgescholden, bijvoorbeeld in geval van overlijden.

U kunt uw contract bij ENGIE op meerdere manieren beëindigen. Dit kunt u schriftelijk of telefonisch doen, maar ook via uw online klantomgeving.


Inloggen ENGIE


In tegenstelling tot vroeger bent u tegenwoordig lang niet altijd afhankelijk meer van de klantenservice van ENGIE als u een wijziging in uw contract wilt aanbrengen of bijvoorbeeld een overzicht wil ontvangen van uw facturen. Deze en nog veel meer energiezaken kunt u eenvoudig zelf regelen via uw online klantomgeving “Mijn ENGIE”. Een aantal van de mogelijkheden hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u:uw persoonlijke gegevens aanpassen

het te betalen termijnbedrag aanpassen

een duidelijk inzicht verkrijgen in uw historische en actuele energieverbruikMet de invoer van “Mijn Engie” is het gebruiksgemak voor de klanten van ENGIE enorm vergroot. Deze investering in klantvriendelijkheid betaalt zich terug in een nog hogere mate van tevredenheid bij haar klanten over de klantvriendelijkheid van het bedrijf.


Adresgegevens ENGIE


Heeft u een vraag of probleem en wilt u hiervoor graag in contact komen met ENGIE? Dat kan op één van onderstaande manieren:Postadres:

ENGIE Nederland Retail BV

Postbus 10087

8000 GB Zwolle

Nederland

Telefoon: 088- 444 66 66


Facturering ENGIE


Wat de facturering betreft valt er weinig bijzonders aan ENGIE op te merken. Net als bij de meeste andere energieleveranciers betaalt u ook bij ENGIE maandelijks een bepaald termijnbedrag, waarna aan het eind van het jaar een eindafrekening plaatsvindt aan de hand van de actuele meterstanden. Dit termijnbedrag kunt u zelf eventueel aanpassen in uw online klantomgeving. Let er wel op dat u uw termijnbedrag niet te veel naar beneden aanpast. U loopt dan namelijk het risico dat u aan het eind van het jaar voor een nare financiële verrassing komt te staan, omdat uw maandelijks betaalde voorschotnota’s de kosten van uw jaarlijkse energieverbruik niet gedekt hebben. Als na de eindafrekening blijkt dat u meer betaald heeft dan u uiteindelijk over heel het jaar verbruikt heeft krijgt u het teveel betaalde bedrag uiteraard van ENGIE teruggestort.