Selecteer provincie

EnergieFlex

Details

Adres
Nevelgaarde 44
3436 ZZ Nieuwegein
Utrecht
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


EnergieFlex


EnergieFlex staat bekend als één van de meest vooruitstrevende energieleveranciers van Nederland. Dit komt mede door het feit dat EnergieFlex ook werkt met het slimme metersysteem, waardoor hun klanten die in het bezit zijn van een dergelijke meter zelf geen meterstanden meer hoeven door te geven. De klantenservice van EnergieFlex wordt bovendien ervaren als zeer deskundig en klantvriendelijk en zij biedt haar klanten een ruim aanbod aan groene energie pakketten aan tegen scherpe tarieven. Dit alles maakt EnergieFlex tot een zeer populaire energieleverancier.


Geschiedenis EnergieFlex


Het doel van de oprichting van EnergieFlex was het voor consumenten betaalbaarder maken van zowel (groene) elektriciteit als (groen) gas. Al vanaf het moment van oprichten beschikte EnergieFlex dan ook over een ruim aanbod aan verschillende energiepakketten, allemaal tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Hierdoor is er voor vrijwel elke klant wel een pakket op maat mogelijk. Naast gunstige tarieven heeft de klant van EnergieFlex veel keuzevrijheid, bijvoorbeeld  op het gebied van betaalopties.

EnergieFlex was, is én blijft door al deze mogelijkheden en haar uitstekende service een zeer aantrekkelijke energieleverancier voor een groot publiek.


Tarieven EnergieFlex


Op de website van EnergieFlex kunt u eenvoudig de prijzen voor de levering van gas en/of stroom op uw adres berekenen. Verschillende factoren spelen een rol bij het berekenen van deze prijs. Uiteraard is het van belang op welk adres u woonachtig bent, maar ook uw energieverbruik over voorgaande jaren is van belang om een goede inschatting van de prijs te kunnen maken. Aan de hand van deze gegevens zal het systeem een berekening van de prijs maken en u een aantal verschillende energiepakketten aanbieden. Waar u uiteindelijk voor kiest hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeur.U heeft de keuze uit verschillende mogelijkheden als het gaat om de tarieven bij EnergieFlex. Zo kunt u kiezen voor een vast contract met een looptijd van één of meer jaar, waarbij u gedurende de looptijd van het contract één vaste prijs betaalt. U weet dan dus precies waar u aan toe bent en heeft geen “last” van eventueel stijgende energieprijzen. Een nadeel aan het afsluiten van een vast contract kan echter wel zijn dat wanneer de energieprijzen sterk dalen u uw nog lopende contract niet kosteloos kunt opzeggen. EnergieFlex zal u dan een opzegvergoeding in rekening brengen, waardoor de overstap naar een goedkoper energiecontract waarschijnlijk een heel stuk minder aantrekkelijk zal worden. Overigens is het opleggen van een opzegvergoeding wettelijk bepaald en geldt dit dus ook als u een vast energiecontract bij elke andere energieleverancier afgesloten zou hebben. In bepaalde situaties mag de opzegvergoeding wel kwijtgescholden worden, bijvoorbeeld in het geval van een overlijden.

Een andere optie is het kiezen voor een flexibel contract. U zit dan niet vast aan een bepaalde looptijd van een contract en kan uw contract op elk gewenst moment beëindigen. Een nadeel aan het afsluiten van een flexibel contract kan zijn dat niemand kan voorspellen wat de energieprijzen in de toekomst zullen gaan doen en het dus maar zo kan gebeuren dat u te maken krijgt met steeds hogere energietarieven.


Ervaringen EnergieFlex


EnergieFlex heeft een goede reputatie onder haar klanten. Zij staat bekend als een eigentijdse, toegankelijke en uiterst betrouwbare energieleverancier. Voor elk type klant heeft zij wel een passend contract, doordat haar aanbod energiepakketten zeer divers is. Bovendien is het streven van EnergieFlex om haar producten zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te houden door scherpe tarieven aan te bieden. Dit en alle andere voordelen maakt dat EnergieFlex beschikt over een groot aantal tevreden klanten.


Doorgeven van de meterstanden EnergieFlex


Uw meterstanden kunt u eenvoudig doorgeven op de website van EnergieFlex. Dit kost u slechts één minuut van uw tijd. Nadat EnergieFlex de meterstanden van u ontvangen heeft, zullen zij u op korte termijn de eindafrekening sturen. Als u een slimme meter bezit hoeft u de meterstanden uiteraard helemaal niet door te geven, EnergieFlex kan deze zelf automatisch aflezen.


Opzeggen EnergieFlex


EnergieFlex wil zich graag flexibel opstellen naar haar klanten toe als het gaat om het opzeggen van energiecontracten. Toch kunnen ook zij niet om de wettelijk verplichte opzegvergoeding bij het tussentijds beëindigen van een vast energiecontract heen. Slechts in bepaalde situaties kan EnergieFlex ervan afzien om deze opzegvergoeding in rekening te brengen, zoals in geval van overlijden.

Heeft u een flexibel contract afgesloten? Dan heeft u niet te maken met een opzegvergoeding en kunt u uw contract kosteloos beëindigen wanneer u dat wil.


Inloggen EnergieFlex


Klanten van EnergieFlex kunnen op de website een “Mijn EnergieFlex” account aanmaken. In “Mijn EnergieFlex” kunt u vrijwel al uw energiezaken zelf regelen. Zo kunt u hier onder meer zelf uw persoonlijke gegevens aanpassen, uw meterstanden doorgeven en uw facturen raadplegen. Dit zorgt ervoor dat u op elk gewenst moment inzage heeft in uw energiecontract en dus altijd het overzicht kunt houden als het gaat om uw energiezaken.


Adresgegevens EnergieFlex


Contact opnemen met EnergieFlex kan op verschillende manieren. U kunt hen bereiken via social media (Twitter, Facebook), een email sturen naar [email protected] of uw vraag stellen via het contactformulier op de website. Even bellen naar de klantenservice kan natuurlijk ook. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00uur.

Om het u makkelijk te maken hebben wij de adresgegevens hieronder nog even voor u op een rijtje gezet:Bezoekadres:

EnergieFlex

Nevelgaarde 44

3436 ZZ Nieuwegein

Telefoon: 088-304 10 00

Email: [email protected]


Facturering EnergieFlex


In het verleden was het bij EnergieFlex mogelijk om te kiezen voor de Flex Prepaid optie. Deze is inmiddels komen te vervallen. In plaats daarvan ontvangt u van EnergieFlex nu, net als bij vrijwel alle energieleveranciers, een zoveel mogelijk op maat gemaakte, periodieke voorschotnota. Na afloop van het jaar ontvangt u aan de hand van de meterstanden een eindafrekening. Als uit de eindafrekening blijkt dat u meer aan voorschotnota’s heeft betaald dan wat u aan energie verbruikt heeft krijgt u het teveel betaalde geld teruggestort. Hetzelfde geldt uiteraard ook andersom. Als u gedurende het jaar voor minder hebt betaald dan wat u uiteindelijk aan energie verbruikt heeft, zal u dit tekort moeten bijbetalen.