Eneco

Details

Adres
Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam
Zuid-Holland
Telefoonnummer
Navigeer naar
Beoordeling
Gemiddeld: 5
Aantal beoordelingen: 1
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


Eneco
Eneco is een Nederlands energiebedrijf waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Rotterdam. Behalve op de Nederlandse energiemarkt is Eneco ook actief op de buitenlandse energiemarkt, waaronder België, Frankrijk en Duitsland. Eneco verzorgt niet alleen de levering van gas en stroom, maar biedt haar klanten ook de mogelijkheden van het plaatsen van bijvoorbeeld een zonnehub of een warmtewinner. Het kan dan ook zonder meer gesteld worden dat Eneco een moderne en kwalitatief goede energieleverancier is. Wij stellen deze betrouwbare energieleverancier graag wat uitgebreider aan u voor.


Geschiedenis Eneco
Eneco is op 1 januari 1995 ontstaan uit een fusie tussen meerdere lokale energiebedrijven. Deze verschillende bedrijven waren gevestigd in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag. De naam Eneco is een samenvoegsel van “Energie en Communicatie”. In februari 2014 haalde Eneco het nieuws met het bericht dat zij het energiebedrijf Dong Energy had overgenomen en daarmee haar klantenbestand met 90.000 klanten werd uitgebreid. In juli 2017 wist Eneco haar internationale marktpositie nog verder te versterken door de volledige Belgische tak van energieleverancier Eni over te nemen.


Tarieven Eneco
Verschillende factoren spelen een rol bij het maken van uw keuze voor één van de vele mogelijke tarieven die Eneco aanbiedt. Zo zal u als (potentiële) klant allereerst moeten beslissen of u een contract met vaste tarieven of een contract met variabele tarieven wilt afsluiten. Voor een contract met een vaste looptijd kunt u daarnaast nog kiezen voor een looptijd van 1 jaar of 3 jaar. Behoudt u liever de flexibiliteit om op elk door u gewenst moment kosteloos over te kunnen stappen naar een andere energieleverancier? In dat geval is een flexibel contract voor u wellicht een betere optie. Beide contractvormen worden door Eneco aangeboden.Om te voorkomen dat u aan het eind van het jaar een hoge rekening ontvangt voor geleverde, nog niet betaalde energie is het belangrijk dat uw voorschotnota’s zoveel mogelijk zijn gebaseerd op uw daadwerkelijk te verwachten energieverbruik. Loop daarom altijd eerst de speciale module van het door u beoogde pakket door. In deze module geeft u het energieverbruik van het voorgaande jaar door. Aan de hand van deze gegevens wordt voor u een voorschotbedrag berekend waarmee naar verwachting in ieder geval de energiekosten voor het komende jaar gedekt moeten kunnen worden. Dit geldt uiteraard wel alleen als er in dat jaar geen grote wijzigingen in uw energieverbruik plaatsvinden.


Ervaringen Eneco
Eneco staat te boek als een zeer eigentijdse energieleverancier en dat is een eigenschap die veel van haar klanten enorm weten te waarderen. De klantenservice van Eneco wordt als bijzonder kundig en klantvriendelijk ervaren door het merendeel van de klanten van Eneco. Ook de mogelijkheid om via de website van Eneco eenvoudig zelf de eigen producten en diensten te kunnen beheren is een reden dat de meeste klanten van Eneco over het algemeen erg tevreden zijn over hun energieleverancier.


Doorgeven van de meterstanden Eneco
U kunt de meterstanden op diverse manieren doorgeven aan Eneco. Het makkelijkst is het om het meterstandenformulier op de website in te vullen en uw gegevens online te versturen. Het is dan wel belangrijk dat u het uit 9 karakters bestaande unieke kenmerk uit bij de hand heeft.Nadat u uw meterstanden doorgegeven heeft zult u op korte termijn de eindafrekening ontvangen.


Opzeggen Eneco
Het is per contractsoort verschillend welke voorwaarden er gelden voor het opzeggen van uw contract. Een flexibel contract kunt u bij Eneco in principe op elk gewenst moment kosteloos opzeggen. Voor een contract met een vaste looptijd met vaste tarieven gelden andere regels. Uiteraard kunt u ook dan uw contract voor het einde van de looptijd beëindigen, maar dan moet u er wel rekening mee houden dat Eneco u waarschijnlijk een opzegvergoeding oplegt. Vanzelfsprekend zijn er situaties waarbij Eneco van deze opzegvergoeding afziet. Zo zal bijvoorbeeld in het geval van overlijden van de contracthouder de opzegvergoeding vrijwel altijd worden kwijtgescholden.


Inloggen Eneco
In de online klantomgeving “Mijn Eneco” kunt u zelf uw administratie beheren en aanpassingen doen. Zo kunt u hier zelf uw termijnbedrag aanpassen en de datum van afschrijving bepalen. Bovendien kunt u eenvoudig online uw nota’s opvragen en en ten alle tijde uw energieverbruik raadplegen. Het feit dat de klant via “Mijn Eneco” veel zelf kan regelen maakt Eneco tot een kwalitatief hoogwaardige energieleverancier, die beschikt over een groot bestand tevreden klanten.


Adresgegevens Eneco
Er zijn verschillende mogelijkheden voor (potentiële) klanten van Eneco om met hen contact op te nemen. Zo kan men bijvoorbeeld gebruik maken van de handige live chatfunctie op de website. Mocht er tijdens uw bezoek aan de website even geen chatmedewerker beschikbaar zijn dan kunt u een verzoekje achterlaten om contact met u op te nemen. U kunt uiteraard ook schriftelijk of telefonisch contact met Eneco opnemen of een bezoek brengen aan het hoofdkantoor in Rotterdam.Wij hebben deze adresgegevens voor u op een rijtje gezet:Bezoekadres:Eneco WorldMarten Meesweg 53068 AV RotterdamTelefoon:088-895 5955
Facturering Eneco
De wijze van facturatie verloopt bij Eneco nagenoeg hetzelfde als bij de meeste andere energieleveranciers. Dit betekent dat u ook bij Eneco periodiek voorschotnota’s zult ontvangen. Deze voorschotnota’s zijn gebaseerd op uw geschatte energieverbruik voor het volgende jaar. Aan het eind van het jaar wordt aan de hand van de dan bekende meterstanden de eindafrekening opgemaakt. Afhankelijk van hoe uw daadwerkelijke energieverbruik zich verhoudt tot het vooraf geschatte (en vooruitbetaalde) energieverbruik zult u dan ofwel geld teruggestort krijgen of geld moeten bijbetalen.