Selecteer provincie

Essent

Details

Adres
Willemsplein 4
5038 XZ Tilburg
Noord-Brabant
Telefoonnummer
Navigeer naar
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


Essent


Essent staat bekend als een duurzaam energiebedrijf dat zowel energie levert aan particuliere als aan zakelijke klanten. Daarnaast geeft Essent haar klanten graag handige tips om zoveel mogelijk te kunnen besparen op hun energieverbruik. Zo kan zij u bijvoorbeeld adviseren bij de aankoop van een nieuwe CV ketel of bij de aanschaf van zonnepanelen.

Essent laat daarmee zien dat zij niet alleen een betrouwbare leverancier van gas en stroom wil zijn, maar ook een energieleverancier is die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit maakt Essent tot een aantrekkelijke energieleverancier voor veel van haar (potentiële) klanten.


Geschiedenis Essent


Essent is een van origine Nederlandse energieleverancier en werd opgericht in 1999. Sinds 29 oktober 2016 is Essent onderdeel van Innogy. Binnen deze overkoepelende organisatie is Essent verantwoordelijk voor de energielevering op de Nederlandse thuismarkt, alsmede voor de Belgische energiemarkt. Essent is in de loop der jaren uitgegroeid tot een energiebedrijf dat grote waarde hecht aan duurzame energie. Dit heeft ervoor gezorgd dat Essent inmiddels een grote naamsbekendheid geniet op zowel de Nederlandse als de Belgische energiemarkt.


Tarieven Essent


Het is niet meer dan logisch dat u in eerste instantie vooral benieuwd zult zijn naar de door Essent geboden tarieven. Met behulp van de eenvoudige module op de website kunt u snel het verwachte termijnbedrag uit laten rekenen. Essent biedt haar nieuwe klanten bovendien graag een aantrekkelijk welkomstgeschenk aan. Dit kan een goede korting zijn, maar ook een leuk cadeau. U kunt bij Essent kiezen voor één van de drie pakketten met een vast tarief of voor een flexibel energiecontract.Wat de vaste pakketten betreft heeft u keuze uit een energiecontract met een looptijd van 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar. Hierin wijkt Essent af van de meeste andere energieleveranciers, die meestal een maximale looptijd van 3 jaar hanteren. Het voordeel aan het kiezen van een lange looptijd is dat u voor een langere periode verzekerd bent van een vaste energieprijs. Een nadeel hieraan kan zijn dat wanneer u uw contract toch eerder wilt opzeggen u te maken krijgt met een opzegvergoeding.

Wilt u liever niet gebonden zijn aan één energieleverancier? Ook dan kunt u bij Essent terecht. Kies dan voor een flexibel contract met variabele tarieven.


Ervaringen Essent


Essent is al vele jaren actief op de energiemarkt en heeft zich in die tijd ruimschoots bewezen als een zeer betrouwbare energieleverancier. Haar jarenlange ervaring heeft zij benut om haar dienstverlening te optimaliseren en daarnaast nog betere energiepakketten te ontwikkelen. Bovendien zijn de energieprijzen van Essent bijzonder concurrerend te noemen. Al deze zaken bij elkaar maken dat wij eigenlijk geen reden zien om Essent niet sterk aan te bevelen als een aantrekkelijke (potentiële) leverancier van uw gas en stroom.


Doorgeven van de meterstanden Essent


U kunt op verschillende manieren uw meterstanden doorgeven aan Essent. De snelste manier is om online het meterstandenformulier in te vullen. U vindt dit formulier op de website van Essent. Als u in het bezit bent van een slimme meter hoeft u helemaal niets te doen. Uw meterstanden kunnen in dat geval namelijk automatisch door Essent worden afgelezen.


Opzeggen Essent


Zoals al eerder op deze pagina genoemd biedt Essent verschillende soorten energiepakketten aan. Als het gaat om het opzeggen van uw energiecontract moet u uzelf de volgende vragen stellen:Welk soort energiecontract heb ik afgesloten?

Wat is de resterende looptijd van mijn energiecontract?Heeft u een vast energiecontract afgesloten en ligt de einddatum van uw contract nog ver in de toekomst? Dan dient u er rekening mee te houden dat Essent bij u een opzegvergoeding in rekening zal brengen. In sommige situaties zoals een overlijden zal Essent deze opzegvergoeding echter veelal kwijtschelden.

Als u een flexibel contract heeft afgesloten heeft u niet te maken met een opzegvergoeding en bent u vrij om op te stappen wanneer u dat zelf wilt.


Inloggen Essent


In uw online persoonlijke klantomgeving “Mijn Essent” kunt u vrijwel al uw energiezaken eenvoudig zelf beheren en regelen. U kunt hier bijvoorbeeld uw facturen bekijken, uw persoonlijke gegevens wijzigen en uw actuele verbruik raadplegen.

De mogelijkheden die “Mijn Essent” haar gebruikers biedt draagt enorm bij aan de klantvriendelijkheid van Essent.


Adresgegevens Essent


Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met Essent. Zo kunt u een bezoek brengen aan de hoofdvestiging van Essent in ‘s-Hertogenbosch of aan de nevenvestiging in Zwolle. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook. Als moderne energieleverancier biedt Essent bovendien de mogelijkheid om contact met hen op te nemen via Social Media (Facebook, Twitter).

Wij hebben de adresgegevens hieronder overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:Adres hoofdkantoor

Willemsplein 4

5211AK ‘s-Hertogenbosch

Adres kantoor Zwolle

IJsseltoren, Grote Voort 247

8041BL Zwolle

Telefoon: 0900-9250


Facturering Essent


De facturering verloopt bij Essent niet anders dan bij de meeste andere energieleveranciers. Ook hier betaalt u periodieke voorschotnota’s, waarna aan het eind van het jaar een eindafrekening wordt opgemaakt. Deze jaarafrekening is gebaseerd op de door u doorgegeven ( of in het geval van een slimme meter door Essent afgelezen) meterstanden. Afhankelijk van deze meterstanden blijkt of u meer of minder energie heeft verbruikt dan waar u middels de voorschotnota’s reeds voor heeft betaald. Als u te veel betaald heeft zult u het te veel betaalde bedrag terugkrijgen. Andersom geldt uiteraard hetzelfde: Als u meer verbruikt heeft dan waar u tot dan toe voor betaald heeft, zal u dit tekort moeten bijbetalen.