Selecteer provincie

Electrabel

Details

Adres
Anjerstraat 1
7906 LE Hoogeveen
Drenthe
Telefoonnummer
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld
Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving


Electrabel


Deze van origine Belgische energieleverancier is al geruime tijd actief op de (internationale) energiemarkt. Het is dan ook niet zo vreemd dat Electrabel zich door deze jarenlange ervaring ontwikkeld heeft tot een zeer stabiel energiebedrijf, wat bovendien bekend staat om haar uitstekende klantenservice. Bovendien kunt u als klant van Electrabel genieten van aantrekkelijke energietarieven.


Geschiedenis Electrabel


Electrabel is in 1990 ontstaan uit een fusie van Ebes met Intercom en Unerg. Thuismarkt voor Electrabel is België, waar het meerdere energieproducten op de markt brengt. Electrabel richt zich overigens niet alleen op de particuliere markt, maar ook op de zakelijke markt. Pas op 1 januari 2012 trad Electrabel voor het eerst toe op de Nederlandse energiemarkt, toen nog onder toeziend oog van moederbedrijf GDF Suez.


Tarieven Electrabel


Klanten van Electrabel hebben verschillende energiepakketten waaruit zij kunnen kiezen. Opvallend is dat veel van de door Electrabel aangeboden opties de levering van groene stroom omvatten. Hiermee speelt Electrabel in op de trend die al jaren geleden is ingezet om steeds meer gebruik te maken van duurzame energie om zo het milieu te ontlasten. U kunt bij Electrabel een pakket kiezen waarbij u groene energie geleverd krijgt, maar u kunt zelfs nog aangeven welk soort groene energie u wenst te ontvangen. Electrabel onderscheidt zich bovendien van veel andere energieleveranciers door het aanbieden van de optie om enkel gebruik te willen maken van in uw buurt opgewekte groene stroom. U maakt in dat geval dus enkel gebruik van door de zonnepanelen van uw buurtgenoten opgewekte energie.

Wilt u graag weten wat de levering van energie door Electrabel u precies zou gaan kosten? Maak dan gebruik van de handige tool op de website van Electrabel en zie in één oogopslag wat de mogelijkheden en tarieven voor u zijn.


Ervaringen Electrabel


Door haar ruimschootse ervaring op de energiemarkt heeft Electrabel in de voorgaande jaren alle eventuele verbeterpunten goed opgepakt en eventuele knelpunten opgelost. Er kan inmiddels dus met een gerust hart gesteld worden dat Electrabel een ervaren, stabiele energieleverancier is, die bovendien klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Niet voor niets horen wij over Electrabel dan ook vrijwel uitsluitend positieve geluiden. De professionaliteit en daarnaast het aanbod van de diverse groene energiepakketten vallen in de smaak bij veel (potentiële) klanten van Electrabel.


Doorgeven van de meterstanden Electrabel


Voor het doorgeven van uw meterstanden zijn er verschillende mogelijkheden als klant van Electrabel. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met de klantenservice, maar nog veel makkelijker is het om uw meterstanden online door te geven in uw digitale klantenomgeving. Als u gebruik maakt van een slimme meter hoeft u uiteraard helemaal geen meterstanden door te geven. Electrabel kan deze in dat geval immers automatisch aflezen.


Opzeggen Electrabel


Hoe en wanneer u bij Electrabel kunt opzeggen hangt af van het soort contract waar u voor heeft gekozen. Zo kunt u een contract met een vaste looptijd alleen kosteloos opzeggen na afloop van deze periode. Als u een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven heeft afgesloten zal u dit contract in principe op elk gewenst moment kunnen opzeggen. U bent Electrabel dan geen zogeheten opzegvergoeding verschuldigd.


Inloggen Electrabel


Electrabel heeft er als moderne energieleverancier voor gekozen om haar klanten het gemak van een beveiligde online klantomgeving aan te bieden. Deze online klantomgeving stelt u in de gelegenheid om zelf uw administratie te beheren. Zo kunt u hier zelf wijzigingen in uw persoonsgegevens doorgeven, maar u kunt hier bijvoorbeeld ook altijd uw facturen raadplegen. Deze service maakt Electrabel tot een zeer klantvriendelijke energieleverancier.


Adresgegevens Electrabel


U kunt op verschillende manieren in contact komen met Electrabel. Dit kan op de “ouderwetse” manier door een brief te sturen naar het postbusadres, maar u kunt ook het contactformulier op de website invullen of een email sturen naar het emailadres. Om het u makkelijk te maken hebben wij alle adresgegevens van Electrabel in Nederland voor u op een rijtje gezet:Postadres:

Electrabel Nederland Retail B.V.

Postbus 595

7900 AN HoogeveenE-mail: [email protected]


Facturering Electrabel


De facturering geschiedt bij Electrabel op dezelfde wijze als bij de meeste andere energieleveranciers. U betaalt maandelijks of per kwartaal voorschotnota’s van het geschatte verbruik. Na afloop van het jaar wordt aan de hand van de meterstanden een definitieve eindafrekening gemaakt. Als uit deze eindafrekening blijkt dat u meer heeft betaald dan u daadwerkelijk aan energie heeft verbruikt zal u een creditnota ontvangen en het teveel betaalde bedrag teruggestort krijgen. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Als blijkt dat u meer heeft verbruikt dan waarvoor u betaald heeft zal u dit tekort moeten bijbetalen.